Varaudu talveen ja suojaa ihosi kuivuudelta – Täsmävinkit kuivan ihon hoitoon!

Heinola verkkoapteekki Kuiva iho

Kuiva iho ei ole pelkästään atoopikkojen ongelma, vaan kuivasta ihosta kärsii lähes jokainen ihminen jossain elämänsä vaiheessa. Kuiva iho oireilee voimakkaimmin ilmojen viilentyessä. Pakkasilla myös sisäilma on usein kuivaa, jolloin iho ja limakalvot oireilevat eniten. Tällöin ihonhoitoon on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta tuo ihmisen isoin elin suojaisi meitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Helli ihoasi näillä Heinolan apteekin vinkeillä!

1. Puhdista ihoa hellävaraisesti ja tehokkaasti kosteuttavilla pesuöljyillä

Ihonpuhdistukseen löytyy tuotteita pilvin pimein markettien hyllyiltä. Kuivan ihon hoidossa pesuaineen valinnassa kannattaa käyttää kuitenkin harkintaa. Valitse itsellesi sopiva tuote apteekista farmaseutin tai kosmetologin opastuksella. Ihon pesussa kannattaa suosia matalan pH-arvon omaavia pesuaineita. Pesuöljyt tai kevyet perusvoiteet sopivat hyvin myös erittäin kuivan ja atooppisen ihon hoitoon. Käytä perusvoiteita pesemiseen tavallisen puhdistusaineen tavoin!

2. Puhdas iho on ihonhoidon kulmakivi – Malttia saunomiseen ja kylpemiseen

Sopivan puhdistusaineen löytämisen lisäksi on tärkeää, että ihoa pestään päivittäin. Vesipesu voi olla riittävä, jos iho ei tunnu erityisen likaiselta, mutta saunomisen ja kylpemisen kanssa kannattaa noudattaa kuitenkin malttia. Kuumat löylyt voivat ärsyttää ja kuivattaa herkkää ihoa. Pitkät kuumat suihkut liuottavat rasvaa ihon pinnalta, jolloin iho kuivuu herkästi

Suihkun ja kylpemisen jälkeen on tärkeää, että iho rasvataan kunnolla, jotta kosteus ei ehdi haihtumaan iholta. Perusvoide sitoo kosteuden ihoon ja iho jää pesun jälkeen pehmeäksi

3. Kaksi kertaa päivässä perusvoidetta riittää kuivan ihon hoitoon

Perusvoidetta kannattaa levittää aamuisin ja iltaisin, sekä lisäksi jokaisen pesun jälkeen. Perusvoiteen kanssa ei kannata säästellä vaan voidetta pitää levittää iholle reilu kerros. Rasvaamisen jälkeen päälle kannattaa pukea pehmeää materiaalia, joka ei ärsytä ihoa.

Ihon rasvauksesta kannattaa tehdä rutiini. Kuiva iho kaipaa kosteutusta päivittäin!

4. Kuori ihoa hellävaroen – näin saat voiteet imeytymään  

Erityisesti karheat ihon kohdat kannattaa kuoria säännöllisesti, mutta muista tässäkin maltti! Kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa on riittävä väli ihon kuorimiseen. Liika kuorinta saattaa ärsyttää herkkää ihoa.

Mitä herkempi ja kuivempi ihosi on, sitä hellävaraisempi kuorinta ihollesi sopii. Jos tuntuu, ettei sopivaa ainetta ihon kuorintaan löydy apteekista kokeile luonnontuotteita kuten sokeri-öljyseosta. Myös käytetyt kahvinporot toimivat hyvin ja tekevät ihostasi ihanan pehmeän!

5. Valitse ihollesi sopiva kosteusvoide – me apteekissa autamme sinua!

 Kosteusvoiteiden valinta saattaa tuntua työläältä. Kosteusvoiteita on erilaisia: joidenkin voiteiden rasvapitoisuus on korkea, kun taas toisissa voiteissa on enemmän kosteuttavia ainesosia. Ihosi saattaa tarvita talven tullen rasvaisempaa voidetta vaikka olisit kesän yli pärjännyt kevyellä emulsiovoiteella.

6. Kiinnitä huomio ravintoon – vesi ja hyvät rasvat voitelevat ihoasi sisältäpäin